rekrut

Jadłospis

 

 JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY  PM 3

dla dzieci od 3-6 lat

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

4.05.2021

wtorek

Zupa mleczna- płatki ryżowe ,7

Bułka pszenna z masełkiem 1,7,Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 1,7  Herbata z cytryną i miodem

Kisiel malinowy z tartym jabłkiem

Zupa szpinakowa z ziemniakami 1,7,9, Pieczywo mieszane 1

Zapiekanka z pieczarkami, cukinią, papryką i żółtym serem 1,7,P

 Napar z suszu

 

5.05.2021

środa

Zupa mleczna- płatki owsiane,1,7,

Pieczywo mieszane z masłem, 1,7 Pasta z ciecierzycy z papryką ,4,

Ogórek kiszony, szczypior,

Herbata z cytryną,              

Banan

Zupa pomidorowa z makaronem 1,7,9

Kotlet mielony 1,3, P, Ziemniaki z koperkiem

Sałata ze śmietaną, rzodkiewką i szczypiorkiem

Kompot malinowy    

 

6.05.2021

czwartek

Zupa mleczna- kasza jaglana 7 Pieczywo mieszane z masłem 1,7

Szynka gotowana, papryka, szczypior, rzodkiewka ,Herbata z cytryną,            

Tosty z szynką  i serem żółtym 1,7

ketchup

Grochówka na wędzonce 9, Pieczywo mieszane 1

Makaron  z serem 1,7,

Marchew tarta z ananasem

Lemoniada

 

7.05.2021

piątek

Kawa zbożowa na mleku 7

Bułka grahamka z masłem i rzodkiewka1,7

Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem ,

Herbata z cytryną i miodem,

Kasza manna z sosem z czarnej porzeczki 1,7

Zupa krem z kukurydzy ze słonecznikiem 7.9

Ryba po grecku 1,3,4,P Ziemniaki z koperkiem

Kompot truskawkowy

 

 

10.05.2021

poniedziałek

Kakao na mleku 1,7

Pieczywo mieszane z masłem  1,7

Pasta z tuńczyka z białym serem 4,7 szczypiorek,  

Herbata miętowa

Jogurt naturalny z jagodami 7

Barszcz biały   1,7,9  Pieczywo mieszane,1

Gyros z kurczaka  z ryżem brązowym  1, Surówka z młodej kapusty z koperkiem

Kompot wiśniowy

 

11.05.2021

wtorek

Zupa mleczna – płatki jęczmienne1,7

Bułka grahamka z masłem 1, 7

Szynka z indyka , Ogórek rzodkiewka, szczypiorek

Herbata z cytryną

 

Serek waniliowy własnej roboty7

Zupa ogórkowa 7,9, Pieczywo mieszane 1

Fasolka po bretońsku , Ziemniaki z koperkiem,

Jabłko

Kompot z czerwonej porzeczki

 

12.05.2021

środa

Zacierka na mleku 1,7

Bagietka pszenna z masłem 1,7 Twarożek  z rzodkiewką 7, pomidor ,szczypiorek

 Herbata z cytryną,

 

Jabłko, chrupki kukurydziane

Krem z pora z ziarnami dyni 9

Medaliony z indyka w sosie koperkowym 1,3,P Kasza pęczak 1,

Buraczki z natką  7

Kompot agrestowy

 

13.05.2021

czwartek

Kawa zbożowa na mleku 1,7 Pieczywo mieszane z masłem 1,7 Kiełbaski na ciepło, ketchup szczypior, pomidor ,

Herbata z cytryną

 

Grzanki z dżemem własnej roboty

Zupa pomidorowa z ryżem,7,9, Pieczywo mieszane 1

Ryba w cieście tymiankowym,1,3,4

Ziemniaki z koperkiem, Surówka z kapusty pekińskiej , Lemoniada

 

14.05.2021

piątek

Zupa mleczna z kasza jęczmienną 1,7

Pieczywo mieszane z masłem1,7

Ser żółty7,papryką,szczypiorkiem, Herbata z cytryną,   

 

Mus  z dyni

 i jabłka

Barszcz czerwony zabielany 7,9 Pieczywo mieszane 1

Makaron tagiatelle ze szpinakiem i serem białym1,

Sałata lodowa z sosem  winegret

   Napar z suszu

 

 

17.05.2021

poniedziałek

Zupa mleczna- kasza kukurydziana7 , Pieczywo mieszane  z masłem 1,7

Pasta z makrelki i jajka rzodkiewka , szczypior, 

Herbata z cytryną i miodem ,

Koktajl  jogurtowo truskawkowy 7

Zupa kalafiorowa 7,9, Pieczywo mieszane1

Gołąbki po poznańsku 1,3,P  Ziemniaki

Surówka z ogórka kiszonego z cebulką

Kompot śliwkowy

Jadłospis może ulec zmianie. P- Piec konwekcyjno parowy .Wszystkie potrawy, ciasta i desery sporządzane są własnoręcznie przez Panie kucharki  z PM 3. Woda podawana jest między posiłkami bez ograniczeń.

 

 

ALERGENY

1)Gluten         5)Orzeszki ziemni(arachidowe)   9)Seler                       12)Dwutlenek siarki

2)Skorupiaki    6)Soja                                   10)Gorczyca                  13)Łubin

3)Jaja             7)Mleko                                 11)Nasiona sezamu        14)Mięczaki

4)Ryby            8)Orzechy

 

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) NR 1925/2006 oraz uchylenia dyrektyw Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

Wykaz składników użytych do sporządzania potraw w bieżącym jadłospisie znajduje się do wglądu w biurze rozliczeń .

Statystyka odwiedzin: Dziś 32 | Wczoraj 133 | Ten tydzień 2571 | Ten miesiąc 5677 | Razem 297640

 

Nasi przyjaciele

____________________________________