rekrutacja 2019d 2020

Jadłospis

                                                                                                                                                       

                            JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

          OBIAD

                          OBIAD

7.02.19

Zupa mleczna- płatki jęczmienne , rogal z masłem i miodem, herbata z cytryną i miodem,  woda

1, 7

 

 Pomarańcz w kawałkach

Zupa rywalka na wywarze mięsnym, pieczywo

1, 7, 9

Paluchy ziemniaczane nadziewane pieczarkami, sos mięsny, surówka z kiszonej kapusty, napar owocowy. 1,3

8.02.19

 

 

Zupa mleczna- płatki owsiane, pieczywo mieszane z masłem, pasta mięsna, pomidor, szczypior,  herbata z cytryną i miodem, woda. 1, 3, 7

 

Kisiel owocowy własnej roboty

Zupa jarzynowa na wywarze mięsnym, pieczywo . 1, 7,  9

Ziemniaki z koperkiem, ryba po grecku, kompot. 1,3,4,7

11.02.19

 

Bawarka, bułka grahamka z masłem, jajko w plasterku, papryka, szczypior, herbata z cytryną i miodem, woda. 1,3,7 Marchew w paluszku

 

Banan- połówka

Zupa solferino na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,9

Kasza gryczana z koperkiem, pulpet wp. –drob. w sosie pieczarkowym, surówka z białej rzodkwi ze śmietaną, napar owocowy. 1,3,7

12.02.19

 

Zupa mleczna- kasza manna, kanapki z wędliną indyczą i warzywami,  herbata z cytryną i miodem. 1,7

Jabłko w ćwiartkach

 

Maślanka naturalna z otrębami 1,7

Zupa fasolowa z kiełbasą, pieczywo. 1,9

Parowańce z polewą owocową, marchew tarta z ananasem świeżym, napar owocowy.1,3,7

13.02.19

Zupa mleczna- płatki ryżowe, pieczywo mieszane z masłem, pasta z sera żółtego, pomidor, szczypior,  herbata z cytryną i miodem, woda. 1, 3,  7

 

Sałatka owocowa

Barszcz biały z jajkiem na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,7,9

Ziemniaczki pieczone w ziołach, Nugetsy w chrupiącej panierce, bukiet surówek, kompot. 1,3

14.02.19

Makaron na mleku , bułka pszenna z masłem, twarożek owocowy oprószony ziarnem dyni, herbata z cytryną i miodem, woda. 1, 3, 7

 

Taca warzyw

Zupa koperkowa z makaronem  na wywarze mięsnym, pieczywo  1, 3, 9

Ziemniaki z koperkiem, gołąbki po poznańsku, surówka z selera z jabłkiem, napar owocowy 1,3,7,9

15.02.19

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski cienkie na ciepło, ketchup, ogórek zielony, rzodkiewka, szczypior, herbata z cytryną i miodem. 1,7

Chrusty –wypiek własny, lemoniada 1,3,7

Zupa ogórkowa na wywarze mięsnym, pieczywo

1, 7, 9

Zapiekanka rybno-warzywna, surówka mieszana, kompot. 4,7

18.02.19

Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko w sosie jogurtowo- śmiet. z kukurydzą i koperkiem, papryka, szczypior,  herbata z cytryną i miodem, woda. 1, 3, 7

Mandarynka

Rosół z makaronem. 1,3,9

Ryż brązowy z groszkiem zielonym, potrawka z kurczaka, surówka wielowarzywna, napar owocowy. 7

19.02.19

Bawarka, stół szwedzki, herbata z cytryną i miodem. 1,3,7

Sok owocowo-warzywny świeżo wyciskany

Kapuśniak z kiszonej kapusty na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,9

Pierogi ruskie z cebulką i śmietaną, kompot 1,3,7

Kiwi w ćwiartkach

20.02.19

Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli, ogórek ziel., szczypior,  herbata z cytryną i miodem , woda 1, 3,4, 7

Cytryna w plasterku z miodem, pasek gorzkiej czekolady

Krem z kalafiora z ziarnem słonecznika na wywarze mięsnym, pieczywo 1,7,9

Kasza jaglana z warzywami, pieczeń wp.-woł. w sosie pomidorowym, bukiet surówek, kompot. 1,3,7

 

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielanie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych daniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.       – Zboża zawierające gluten

2.       –Skorupiaki i produkty pochodne

3.       – Jaja i produkty pochodne

4.       – Ryby i produkty pochodne

5.       – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.       - Soja i produkty pochodne

7.       - Mleko i produkty pochodne

8.       – Orzechy

9.       – Seler i produkty pochodne

10.     – Gorczyca i produkty pochodne

11.     – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.     –Dwutlenek siarki

13.     – Łubin

14.     – Mięczaki

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) NR 1925/2006 oraz uchylenia dyrektyw Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

 

WYKAZ SKŁADNIKÓW UŻYTYCH  DO SPORZĄDZANIA POTRAW BIEŻĄCYM JADŁOSPISIE  ZNAJDUJĘ SIĘ DO WGLĄDU W BIURZE ROZLICZEŃ LUB W SEKRETARCIACIE.

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

 

Statystyka odwiedzin: Dziś 124 | Wczoraj 114 | Ten tydzień 510 | Ten miesiąc 1181 | Razem 34984

 

Nasi przyjaciele

____________________________________