rekrutacja 2019d 2020

Jadłospis

                                                                                                                                                       

                       

                                                                          

          

 

                                                                                                                                                       

                                                                                  JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

          OBIAD

                          OBIAD

18.04.19

Herbata z cytryną, kanapki z wędliną i warzywami  woda 1,7

 

 

 Jabłko w kawałkach

Krem z zielonego groszku z ziarnem słonecznika na wywarze mięsnym, pieczywo

1, 7,  9

Makaron po wenecku, surówka z selera, kompot.

1,3,7,9

19.04.19

 

 

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty w plasterku, pomidor, szczypior, woda. 1, 7

 

Kisiel własnej roboty

Kapuśniak z kiszonej kapusty na wywarze mięsnym, pieczywo 1,9

Placki ziemniaczane ze śmietaną, marchew tarta z jabłkiem, napar owocowy.

 1,3,7

23.04.19

 

Herbata z cytryną, pieczywo z masłem, jajko w plasterku, papryka, szczypior, woda. 1, 3, 7

Pasek gorzkiej czekolady, cytryna w plastrach

Zupa wiosenna na wywarze mięsnym, pieczywo. 1, 7, 9

Ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny, surówka bajka, kompot

1,3,4

24.04.19

 

Zupa mleczna- płatki jęczmienne , bułka grahamka z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, ogórek ziel.,  herbata z cytryną, woda. 1,7

 

Galaretka owocowa z sosem waniliowym 7

Zupa ogórkowa na wywarze mięsnym, pieczywo. 1, 7, 9

Risotto z kurczakiem i warzywami, napar owocowy 1

Kiwi-ćwiartka

25.04.19

Zupa mleczna- płatki ryżowe, pieczywo mieszane z masłem, szynka drob., sałata ziel., pomidor, szczypior,  herbata z cytryną, woda. 1, 3, 7

 

Kulki  owsiane własnej roboty 1,7

Zupa kalafiorowa z kukurydzą na wywarze mięsnym, pieczywo 1,7,9

Ziemniaki z koperkiem, sznycel  wp. panierowany, bukiet surówek, kompot.

1,3,7

26.04.19

Zupa mleczna- kasza kukurydziana, pieczywo mieszane z masłem, pasta mięsna, ogórek ziel.,  szczypior,   herbata z cytryną, woda. 1, 7

 

Jabłko- ćwiartka

Ananas świeży-plaster

Zupa solferino  na wywarze mięsnym, pieczywo.

1 , 9

Pizza jarska, sos czosnkowy, ketchup, kapusta czerwona parzona z jabłkami, napar owocowy 1,7

29.04.19

Kawa na mleku, bułka pszenna z masłem i miodem, herbata z cytryną. 1, 7

Gruszka i kalarepka w ćwiartkach

Krem pieczarkowy z ziarnami dyni na wywarze mięsnym, pieczywo 1,7,9

Ziemniaki z koperkiem, gulasz z podrobów, sałata ze śmietaną, ogórkiem ziel. i szczypiorkiem, kompot. 7

30.04.19

Zupa mleczna- płatki owsiane, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa pods., ogórek kisz., szczypior,  herbata z cytryną, woda. 1, 3, 7

Mandarynka

Zupa szpinakowa z jajkiem na wywarze mięsnym, pieczywo.

1,3,7,9

Kasza jaglana zapiekana z jabłkami, sos śmietankowy, marchew w paluszku, napar owocowy

7

02.05.19

Herbata z cytryną, pieczywo  z masłem, pasta rybna, rzodkiewka, szczypior, woda. 1, 4, 7

Chrupki kukurydziane, lemoniada cytrynowo- miodowa z miętą

Zupa koperkowa z soczewicą na wywarze mięsnym, pieczywo.

1, 9

Ziemniaki z koperkiem, jajko w sosie chrzanowym, surówka z białej kapusty, napar owocowy.

3,7

06.05.19

Kakao, bułka ziarnista z masłem, ser żółty, ketchup, szczypior, herbata z cytryną , woda 1, 7

Maślanka naturalna z otrębami 1,7

Barszcz biały z jajkiem na wywarze mięsnym, pieczywo

1,3,7,9

Spaghetti bolognese, sałatka z zielonego ogórka ze szczypiorkiem na oliwie, kompot 1,3

 

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielanie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych daniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.        – Zboża zawierające gluten

2.        –Skorupiaki i produkty pochodne

3.        – Jaja i produkty pochodne

4.        – Ryby i produkty pochodne

5.        – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.        - Soja i produkty pochodne

7.        - Mleko i produkty pochodne

8.        – Orzechy

9.        – Seler i produkty pochodne

10.      – Gorczyca i produkty pochodne

11.      – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.      –Dwutlenek siarki

13.      – Łubin

14.      – Mięczaki

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) NR 1925/2006 oraz uchylenia dyrektyw Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

 

WYKAZ SKŁADNIKÓW UŻYTYCH  DO SPORZĄDZANIA POTRAW BIEŻĄCYM JADŁOSPISIE  ZNAJDUJĘ SIĘ DO WGLĄDU W BIURZE ROZLICZEŃ LUB W SEKRETARCIACIE.

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Statystyka odwiedzin: Dziś 295 | Wczoraj 823 | Ten tydzień 3603 | Ten miesiąc 7184 | Razem 46311

 

Nasi przyjaciele

____________________________________