rekrutacja 2019d 2020

Jadłospis

          

                                                                         

                                                                                                                                                       

                                                                             

                                                                                     JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

          OBIAD

                          OBIAD

04.06.19

Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło, ogórek ziel., ketchup, szczypior,  herbata z cytryną,  woda                                   1, 7

 

Winogron

Zupa gulaszowa, pieczywo

1, 9

Kopytka z sosem pieczarkowym, bukiet surówek, kompot.

1,3,7

05.06.19

 

 

Zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna, rzodkiewka, szczypior, herbata z cytryną.

                                          1,3,4,7

 

Wafle ryżowe, mleko 7

Krem z pora na wywarze mięsnym z grzankami .

1, 7, 9

Łazanki z mięsem, napar owocowy.

1,3

06.06.19

 

Zupa mleczna, kanapki z wędliną drob. i warzywami, herbata z cytryną, woda.                   1,7

Budyń z rodzynkami 7

Botwinka z jajkiem na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,3,7,9

Parowańce, gulasz mięsny, sałata ze śmietaną i szczypiorkiem, kompot. 1,3,7

07.06.19

 

Kakao, stół szwedzki, herbata z cytryną, woda.              1, 3, 7

 

Galaretka owocowa z sosem waniliowym 7

Zupa pomidorowa na wywarze mięsnym, pieczywo 1, 7, 9

Ziemniaki z koperkiem, ryba po grecku, napar owocowy. 1,3,4

10.06.19

Zupa mleczna, bułka pszenna z masłem, twarożek, owocowy,  herbata z cytryną, woda. 1,  7

Truskawki

Zupa koperkowa na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,9

Spaghetti bolognese, surówka z selera ze śmietaną  jabłkiem, kompot. 1,3,7,9

11.06.19

Zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, pasta mięsna, pomidor, szczypior,  herbata z cytryną, woda.                            1, 3,7

Mix warzyw

Zupa rywalka na wywarze mięsnym, pieczywo.

1,7,9

Naleśniki z musem jabłkowym, polewa śmietankowa, marchew tarta z ananasem świeżym, napar owocowy. 1,3,7

12.06.19

Zupa mleczna, bułka ziarnista z masłem, jajko, sałata ziel.,  rzodkiewka, szczypior, herbata z  cytryną, woda.             1, 3, 7

 

Tosty z serem żółtym 1,7

Zupa grochowa na wywarze mięsnym, pieczywo 1,9

Kasza gryczana z koperkiem, pulpet drob. w sosie własnym, ćwikła, kompot. 1,3,7

13.06.19

Zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty tarty, ogórek ziel.,  szczypior, woda.                                 1, 7

Jabłko w kawałkach

Barszcz biały z jajkiem na wywarze mięsnym, pieczywo.

1, 3,7, 9

Ziemniaki z koperkiem, gołąbki w sosie pomidorowym, napar owocowy. 7

14.06.19

Bawarka, kanapki z wędliną indyczą i warzywami, herbata z cytryną,  woda.                               1 ,7

 

Taca  owoców

Zupa prekiel z kiełbaską, pieczywo.

1,9

Kasza kuskus z natką, kotlet mielony z ryby, surówka z białej rzodkwi, kompot. 1,3,4,7

 

17.06.19

Zupa mleczna, bułka pszenna z masłem i miodem,  herbata z cytryną , woda                                 1,  7

Kefir naturalny 7

Krupnik wiosenny na wywarze mięsnym, pieczywo.

1, 9

Ziemniaki z koperkiem, stek wieprz. z cebulką, mizeria z ogórków ze śmietaną, napar owocowy. 3,7

 

 

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielanie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych daniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.        – Zboża zawierające gluten

2.        –Skorupiaki i produkty pochodne

3.        – Jaja i produkty pochodne

4.        – Ryby i produkty pochodne

5.        – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.        - Soja i produkty pochodne

7.        - Mleko i produkty pochodne

8.        – Orzechy

9.        – Seler i produkty pochodne

10.      – Gorczyca i produkty pochodne

11.      – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.      –Dwutlenek siarki

13.      – Łubin

14.      – Mięczaki

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) NR 1925/2006 oraz uchylenia dyrektyw Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

 

WYKAZ SKŁADNIKÓW UŻYTYCH  DO SPORZĄDZANIA POTRAW BIEŻĄCYM JADŁOSPISIE  ZNAJDUJĘ SIĘ DO WGLĄDU W BIURZE ROZLICZEŃ LUB W SEKRETARCIACIE.

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Statystyka odwiedzin: Dziś 59 | Wczoraj 439 | Ten tydzień 59 | Ten miesiąc 7775 | Razem 68244

 

Nasi przyjaciele

____________________________________