rekrut

Jadłospis

 

                     JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

          OBIAD

                          OBIAD

16.10.20

Zupa mleczna- płatki owsiane, bułka grahamka z masłem, pasta z sera żółtego, pomidor, szczypior, herbata z cytryną, woda               1, 3, 7     

 

   Jabłko

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,3,7,9

Ziemniaki z koperkiem, wątróbka drobiowa z cebulką, surówka z selera na jogurcie,  kompot.

7,9

 

19.10.20

 

 

Zupa mleczna- kasza jaglana, pieczywo mieszane z masłem, jajko w plasterku, papryka, szczypior, herbata z cytryną, woda.        1,3, 7         

 

  Winogron

Rosół z makaronem.

1,3,9

Ziemniaki z koperkiem, potrawka z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, napar owocowy.

7

20.10.20

Bawarka, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa podsuszana, pomidor, szczypior,  herbata z cytryną, woda.  1,7

 

 

Taca warzyw

Zupa rywalka na wywarze mięsnym, pieczywo.

1,7,9

Makaron zapiekany z jabłkami, marchew tarta na jogurcie, napar owocowy. 1,3,7

21.10.20

 

Zupa mleczna- płatki jęczmienne, bułka pszenna z masłem i dżemem,  herbata z cytryną,  woda.  1,7

Kefir naturalny 7

Krem pieczarkowy z płatkami migdałów na wywarze mięsnym, pieczywo.   1,3,7,9

Ziemniaki z koperkiem, bigos z mięsem, kompot. 7

Jabłko- ćw.

22.10.20

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka indycza, sałata zielona, rzodkiewka, szczypior,  herbata z cytryną, woda.        1,7

 

Sałatka owocowa

Zupa szpinakowa z ryżem na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,7,9

Ziemniaki z koperkiem, pulpet rybny w sosie węgierskim, surówka bajka, napar owocowy.

Cytryna w plasterku

23.10.20

Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i twarożkiem owocowym oprószona kakao,  herbata z cytryną, woda.   1,3,7

Mix warzyw

Zupa brokułowa na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,3

Kasza jęczmienna, gulasz mięsny, sałatka z czerwonej kapusty, kompot.   1,3

Gruszka –ćw.

26.10.20

Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, pomidor,  szczypior, herbata z cytryną, woda.   1,3,7

 

Kaszka manna z polewą owocową 1,7

Barszcz biały z kiełbaską pieczoną, pieczywo.   1,7

Ziemniaki z koperkiem, udko pieczone z kurczaka, mizeria ze śmietaną, napar owocowy.

 

27.10.20

Zupa mleczna- płatki ryżowe, pieczywo mieszane z masłem, pasta mięsna, ogórek kiszony, ketchup, szczypior, herbata z cytryną, woda.  1,3,7

 

Gruszka, kalarepka

Zupa z soczewicy na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,9

Kluski leniwe z masłem i bułką tartą, marchew tarta z ananasem świeżym, napar owocowy. 1,3,7

28.10.20

Zupa mleczna- kasza kukurydziana, pieczywo mieszane z masłem, szynka konserw., rzodkiewka, szczypior,  herbata z cytryną,  woda. 1,7

 

    Banan

Kapuśniak ze słodkiej kapusty na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,9

Ziemniaki z koperkiem, kotlecik rybno-warzywny, sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor, szczypior, sos winegret, kompot. 1,3,4,7

29.10.20

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty tarty, papryka, szczypior, herbata z cytryną, woda.    

1,7

 

 

Budyń śmietankowy 7

Krem z zielonego groszku z grzankami na wywarze mięsnym.        1,7,9

Kasza jaglana z warzywami, pulpet drob.- wieprz. w sosie koperkowym, sałatka z buraczków, napar owocowy. 3,7

Kiwi

 

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielanie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych daniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.             – Zboża zawierające gluten

2.             –Skorupiaki i produkty pochodne

3.             – Jaja i produkty pochodne

4.             – Ryby i produkty pochodne

5.             – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.             - Soja i produkty pochodne

7.             - Mleko i produkty pochodne

8.             – Orzechy

9.             – Seler i produkty pochodne

10.           – Gorczyca i produkty pochodne

11.           – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.           –Dwutlenek siarki

13.           – Łubin

14.           – Mięczaki

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) NR 1925/2006 oraz uchylenia dyrektyw Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

 

                                                                 

 

Statystyka odwiedzin: Dziś 123 | Wczoraj 393 | Ten tydzień 1485 | Ten miesiąc 7785 | Razem 255856

 

Nasi przyjaciele

____________________________________