rekrut

Jadłospis

 JADŁOSPIS PRZEDSZKOLNY WIOSENNY PM 3

 

 19.04.2021-30.04.2021

 

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

 

19.04.2021

poniedziałek

Kawa zbożowa na mleku, 7

Pieczywo mieszane z masłem, 1,7

Twarożek ze szczypiorkiem, papryka, 7

Woda

Bułka pszenna z masłem i dżemem truskawkowym własnej roboty 1,7

Kapuśniak z włoskiej kapusty ,9, Pieczywo mieszane 1

Spaghetti bolonese z warzywami 1, ogórek zielony słupki

Kompot śliwkowy

20.04.2021

Wtorek

 

Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą, 1,7

Bułka pszenna z masłem , Pasta jajeczna , 1,7, 3 , szczypiorek, rzodkiewka, sałata rukola ,Herbata z cytryną, Woda

 

Banan

Zupa fasolowa z wędzonką,9  Pieczywo mieszane 1

Leniwe pierogi z bułka i z masłem 1,7 Surówka z marchwi i ananasa

Kompot truskawkowy

21.04.2021

Środa

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, 1,7

Pieczywo mieszane z masłem, 1,7

Szynka drobiowa, szczypior, ogórek zielony, jajko ,3  Herbata z cytryna i miodem, Woda

 

Budyń malinowy7

 

Rosół Królweski 1,9

Udko pieczone P ,Ziemniaki z koperkiem

Sałata ze śmietaną , szczypiorkiem i rzodkiewką 7

Kompot jabłkowy

 

22.04.2021

czwartek

Zupa mleczna z płatkami jęczmiennymi, 1,7,

Pieczywo mieszane z masłem i szczypiorkiem, pomidor 1,7,Pasta z makreli 3,4 ,  Herbata owocowa, Woda

 

Koktajl wiśniowy 7

Barszcz biały z jajkiem 1,3,7,9, Pieczywo mieszane 1

Bigos z mięsem, Ziemniaki

Lemoniada

 

23.04.2021

piątek

Bawarka na mleku, 1,7

Pieczywo mieszane z masłem, 1,7

Kanapki przedszkolaka(szynka, ser, jajka,) 3,7,  Pomidor, szczypior, rzodkiewka, Woda

 

Winogron

Chrupki kukurydziane

Zupa pieczarkowa z makaronem zwierzatka1,7,9

Klopsiki rybne w sosie cytrynowo maślanym 1,3,4,7,P

Ziemniaki, Surówka meksykańska( kapusta pekińska, fasola czerwona, kukurydza, marchew)

Kompot agrestowy

 

26.04.2021

poniedziałek

Kakao na mleku  7,

Pieczywo mieszane z masłem 1,7

Pasta z tuńczyka 3,4, Ogórek kiszony,  szczypiorek, Woda

Jogurt naturalny z jagodami 7

Zupa jarzynowa z groszkiem i kalafiorem 7,9, Pieczywo mieszane 1

Gulasz drobiowy 1 z kaszą Bul Gur

Surówka z ogórka i selera, Lemoniada

 

27.04.2021

wtorek

Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi 1,7, Bułka grahamka z masłem 1,7

Szynka z indyka, Pomidor, szczypiorek, rzodkiewką, sałata roszponka

Herbata z cytryną , Woda

 

Muffinki z czekoladą własnej roboty

Barszcz ukraiński z fasolką szparagowa 7,9 Pieczywo mieszane 1

Ryż z jabłkiem i polewą cynamonowo śmietankową 7,

Marchew do chrupania

Napar z suszu

 

28.04.2021

środa

Zupa mleczna z makaronem alfabet 7

Pieczywo mieszane z masłem 1,7

Ser żółty, Pomidor, szczypiorek, rzodkiewka, sałata rukola ,Herbata owocowa z miodem, Woda

 

Taca warzyw i owoców

Krupnik z zieloną pietruszką 1,9, Pieczywo mieszane 1

Kotlet drobiowy po parysku, Ziemniaki z koperkiem

Mizeria 7

Kompot wieloowocowy

 

 

29.04.2021

czwartek

Zupa mleczna z kasza jaglana 1,7

Pieczywo mieszane  z masłem 1,7

Pasta mięsna , szczypior, pomidor, sałata rukola, Herbata owocowa , Woda

 

Serek waniliowy

Własnej roboty

 

Zupa pomidorowa z ryżem ,7,9

Ryba w panierce kukurydzianej3,4, Ziemniaki z koperkiem

Surówka Colesław Lemoniada

 

30.04.2021

piątek

Zupa mleczna z kasza manną  1, 7

Bagietka pszenna z masłem 1,7,

Twarożek z rzodkiewką, 7, szczypiorek, ogórek zielony, Herbata z cytryną , Woda

 

Jabłko zapiekane z kruszonką 7,1

Zupa koperkowa z makaronem kokardki 1,7,9, Pieczywo mieszane1

Stek z cebulką1,3,P, Ziemniaki z koperkiem

Sałata wiosenna z rzodkiewką szczypiorkiem i ogórkiem

Kompot z czerwonej porzeczki

 

Jadłospis może ulec zmianie. P- Piec konwekcyjno parowy .Wszystkie potrawy, ciasta i desery sporządzane są własnoręcznie przez Panie kucharki  z PM 3. Woda podawana jest między posiłkami bez ograniczeń.

 

 

 

 

 

    

 

 

 

ALERGENY

1)Gluten         5)Orzeszki ziemni(arachidowe)   9)Seler                       12)Dwutlenek siarki

2)Skorupiaki    6)Soja                                   10)Gorczyca                  13)Łubin

3)Jaja             7)Mleko                                 11)Nasiona sezamu        14)Mięczaki

4)Ryby            8)Orzechy

 

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) NR 1925/2006 oraz uchylenia dyrektyw Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

Wykaz składników użytych do sporządzania potraw w bieżącym jadłospisie znajduje się do wglądu w biurze rozliczeń .

Statystyka odwiedzin: Dziś 212 | Wczoraj 239 | Ten tydzień 212 | Ten miesiąc 6167 | Razem 289326

 

Nasi przyjaciele

____________________________________