rekrutacja 2019d 2020

Jadłospis

          

                                                                         

                                                                                                                                                       

                                                                             

                                                                                 

                                                                                           JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

          OBIAD

                          OBIAD

18.06.19

Zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa pods., ogórek ziel., ketchup, szczypior,  herbata z cytryną,  woda                                   1, 7

 

Taca warzyw

Zupa węgierska, pieczywo

1, 9

Makaron zapiekany z jabłkami, polewa śmietankowa, marchew w paluszku, napar owocowy.

1,3,7

19.06.19

 

 

Kawa na mleku, bułka pszenna z masłem, twarożek koperkowy, rzodkiewka, szczypior, herbata z cytryną, woda. 1,7

 

Arbuz

Krem z zielonego groszku, pieczywo. 1,7,9

 

Ziemniaki z koperkiem, mięso indycze w sosie meksykańskim, surówka z młodej kapusty, kompot.

21.06.19

 

Herbata z cytryną, pieczywo z masłem, pasta jajeczna, ketchup, szczypior,  woda.  1,3

Czekolada gorzka, lemoniada

Zupa ziemniaczana z kiełbaską, pieczywo. 1,9

Racuchy z owocami i polewą owocową, napar. 1,3,7

24.06.19

 

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, makrela w pomidorach, ogórek zielony, szczypior,  herbata z cytryną, woda. 1, 3, 4,  7

 

Truskawki świeże

Zupa ogórkowa na wywarze mięsnym, pieczywo 1, 7, 9

Ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej, napar owocowy. 1,3

25.06.19

Zupa mleczna, kanapki z wędliną i warzywami, herbata z cytryną, woda. 1,  7

Chrupki kukurydziane, napój pomarańczowo-cytrynowo- miętowy

Zupa grochowa na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,9

Risotto z warzywami oprószone serem, sałatka z czerwonej kapusty, kompot. 1,7

26.06.19

Kawa na mleku, bułka grahamka masłem, jajecznica na maśle, pomidor, szczypior,  herbata z cytryną, woda.    1,3,7 

 

Mix owoców

Botwinka na wywarze mięsnym, pieczywo.

1,7,9

Ziemniaki z koperkiem, gulasz frykas, bukiet surówek, napar owocowy.

27.06.19

Zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty w plasterku, sałata ziel., szczypior, herbata z  cytryną, woda.  1, 7

 

Banan w kawałkach

Zupa kalafiorowa z kukurydzą na wywarze mięsnym, pieczywo 1, 7, 9

Spaghetti ze szpinakiem i kurczakiem w sosie śmietanowym, marchew tarta z jabłkiem, napar owocowy. 1,3,7

28.06.19

Zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, pasta mięsna, pomidor,  szczypior, herbata z cytryną, woda.  1, 3, 7

 

Kiwi- połówka

Żurek z kiełbaską na wywarze mięsnym, pieczywo.

1,7, 9

Ziemniaki z koperkiem, ryba panierowana, bukiet surówek, kompot. 1,3,4,7

 

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielanie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych daniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.        – Zboża zawierające gluten

2.        –Skorupiaki i produkty pochodne

3.        – Jaja i produkty pochodne

4.        – Ryby i produkty pochodne

5.        – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.        - Soja i produkty pochodne

7.        - Mleko i produkty pochodne

8.        – Orzechy

9.        – Seler i produkty pochodne

10.      – Gorczyca i produkty pochodne

11.      – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.      –Dwutlenek siarki

13.      – Łubin

14.      – Mięczaki

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) NR 1925/2006 oraz uchylenia dyrektyw Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

 

WYKAZ SKŁADNIKÓW UŻYTYCH  DO SPORZĄDZANIA POTRAW BIEŻĄCYM JADŁOSPISIE  ZNAJDUJĘ SIĘ DO WGLĄDU W BIURZE ROZLICZEŃ LUB W SEKRETARCIACIE.

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Statystyka odwiedzin: Dziś 283 | Wczoraj 284 | Ten tydzień 1215 | Ten miesiąc 7610 | Razem 98198

 

Nasi przyjaciele

____________________________________