rekrutacja 2019d 2020

Jadłospis

          

                                          

                                                                                                                                                       

                                                                                     JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

          OBIAD

                          OBIAD

14.10.19

Zupa mleczna- kasza manna, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty tarty, ketchup, szczypior,  herbata z cytryną, woda      1, 7                             

 

    Actimel 7

Zupa solferino na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,9

Ziemniaki z koperkiem, filet indyczy panierowany, mizeria ze śmietaną, kompot. 1,3,7

15.10.19

 

 

Kawa na mleku, kanapki z szynką wp. i warzywami,  herbata z cytryną, woda.            1,7

 

 

   Taca warzyw

Krem z dyni z ziarnem słonecznika na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,7,9

Ryż na mleku, polewa owocowa, marchew tarta z jabłkiem, napar owocowy. 7

16.10.19

 

Zupa mleczna- płatki jęczmienne , bułka pszenna z masłem i miodem, herbata z cytryną, woda.              1, 7

Brzoskwinia- ćwiartka

 

      Kefir naturalny z otrębami 1,7

Zupa szpinakowa z jajkiem na wywarze mięsnym, pieczywo.   1, 3,  7, 9

Ziemniaki z koperkiem, gołąbki w sosie pomidorowym, ogórek zielony w słupku, kompot. 7

17.10.19

 

Zupa mleczna- płatki ryżowe, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, pomidor, szczypior,  herbata  z cytryną, woda. 1, 3, 7

 

    Winogron

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,7,9

Makaron, leczo z kiełbaską, napar owocowy, kalarepka- ćwiartka. 1,3

18.10.19

Zupa mleczna- płatki owsiane , pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa podsuszana, sałata zielona, rzodkiewka, szczypior,  herbata z cytryną, woda.  1, 7

Śliwka

 

Pudding ryżowy z rodzynkami 7

Barszcz ukraiński na wywarze mięsnym, pieczywo. 1, 9

Zapiekanka rybno- warzywna, sałatka z kiszonego ogórka, kompot. 4,9

21.10.19

Zacierka na mleku,  bułka ziarnista z masłem, twarożek owocowy,  herbata z cytryną, woda.               1 , 3, 7

 

      Gruszka w ćwiartkach

Zupa brokułowa na wywarze mięsnym, pieczywo. 1, 7, 9

Ziemniaki z koperkiem, Beuf Strogonow drob., surówka z białej kapusty, napar owocowy 7

22.10.19

Bawarka , pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna, ogórek zielony, szczypior,  herbata z  cytryną, woda.         1, 3, 4, 7

Cytryna w plasterku z miodem

 

Budyń śmietankowy  7

Zupa pomidorowa z makaronem nitki na wywarze mięsnym. 1, 3, 7, 9

Pizza szefa kuchni, ketchup, sos czosnkowy, sałata lodowa, rzodkiewka, szczypiorek, sos winegret, kompot. 1,7

Jabłko-ćwiartka

23.10.19

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica, pomidor, szczypior,  herbata z cytryną, woda.     1, 7

 

Deser czekoladowy z kaszki manny 1,7        

Zupa prekiel z kiełbaską pieczoną, pieczywo. 1,3,9,10

Kluski śląskie, kapusta kiszona zasmażana, napar owocowy. 1,7

Kiwi w ćiartkach

24.10.19

Zupa mleczna- kaszka kukurydziana, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczno- mięsna, papryka, szczypior, herbata z cytryną, woda.      1,3,7

 

    Tosty hawajskie

1,7

Zupa rywalka na wywarze mięsnym, pieczywo.  1, 7, 9

Kasza jęczmienna z koperkiem, gulasz z podrobów w warzywach, buraczki na ciepło, kompot. 1,7

Banan w kawałkach

25.10.19

Kakao, stół szwedzki, herbata z cytryną, woda.      1,3,7

Ciasto ze śliwkami, ciepłe mleko 1,3,7

Krem z selera z ziarnem dyni na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,7,9

Ziemniaczki pieczone w ziołach, kotlet mielony z ryby, bukiet surówek, napar owocowy. 1,3,4

 

 

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielanie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych daniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.        – Zboża zawierające gluten

2.        –Skorupiaki i produkty pochodne

3.        – Jaja i produkty pochodne

4.        – Ryby i produkty pochodne

5.        – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.        - Soja i produkty pochodne

7.        - Mleko i produkty pochodne

8.        – Orzechy

9.        – Seler i produkty pochodne

10.      – Gorczyca i produkty pochodne

11.      – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.      –Dwutlenek siarki

13.      – Łubin

14.      – Mięczaki

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) NR 1925/2006 oraz uchylenia dyrektyw Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

 

WYKAZ SKŁADNIKÓW UŻYTYCH  DO SPORZĄDZANIA POTRAW BIEŻĄCYM JADŁOSPISIE  ZNAJDUJĘ SIĘ DO WGLĄDU W BIURZE ROZLICZEŃ LUB W SEKRETARCIACIE.

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE


 

 

Statystyka odwiedzin: Dziś 190 | Wczoraj 355 | Ten tydzień 190 | Ten miesiąc 5298 | Razem 115759

 

Nasi przyjaciele

____________________________________