rekrutacja 2019d 2020

Jadłospis

 

                                 

 

 

                                                                                

                                                                                       JADŁOSPIS

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

          OBIAD

                          OBIAD

14.01.20

Zupa mleczna- kaszka manna, kanapki z szynką drobiową i warzywami, herbata z cytryną, woda      1, 3, 7, 11               

 

Kulki owsiane własnej roboty 1,7

Zupa grochowa na wywarze mięsnym, pieczywo.  

1, 3, 7,9,11

Naleśniki z musem jabłkowym, marchew tarta na jogurcie, napar owocowy.  1,3,7

15.01.20

 

 

Makaron na mleku, bułka pszenna z masłem i dżemem własnej  roboty, herbata z cytryną. 1, 3, 7,11

 

Koktajl mleczno- owocowy 7

Zupa rywalka na wywarze mięsnym, pieczywo 1,3,7,9,11

Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, sałatka z buraków, kompot.  1,3,7

16.01.20

Bawarka, pieczywo mieszane z masłem, sałatka jarzynowa, szczypior, herbata z cytryną, woda.  1,3,7,11

Pomarańcz w kawałkach

Krem z pora z ziarnem słonecznika, pieczywo.

1, 3, 7,9,11

Ryż brązowy z koperkiem, indyk w sosie warzywnym, surówka bajka, napar owocowy. 1,7,9

17.01.20

 

Zupa mleczna- kasza kukurydziana, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa podsuszana, rzodkiewka, szczypior, herbata z cytryną, woda.    1, 3, 7, 10, 11

Kiwi w plasterku

 

Ciasto marchewkowe- wypiek własny, ciepłe mleko  1,3,7

Zupa minestrone na wywarze mięsnym, pieczywo.   1,3,7,9,11

Ziemniaki z koperkiem, ryba po grecku, kompot.  1,3,4,7,9

20.01.20

Zupa mleczna- płatki ryżowe, bułka grahamka z masłem, pasta jajeczna, papryka, szczypior, herbata z cytryną, woda.   1,3,7,11

Jabłko- ćwiartka

Kefir naturalny z otrębami  1,7

Zupa pieczarkowa na wywarze mięsnym, pieczywo.

1,3,7,9,11

Ziemniaki z koperkiem, gołąbki po poznańsku, surówka z selera z jabłkiem i śmietaną, napar owocowy.  1,3,7,9

21.01.20

Kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka konserw., sałata zielona, pomidor, szczypior, herbata z cytryną, woda.  1,3,7,11

 

Winogron

Żurek  z jajkiem i kiełbaską, pieczywo.   1,3,7,9,10,11

Ryż na mleku z polewą owocową, marchew w paluszku, napar owocowy.  1,7

22.01.20

Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek czosnkowy, rzodkiewka, szczypior, herbata z cytryną, woda.  1,3,7,11

Mandarynka

Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną na wywarze mięsnym, pieczywo.   1, 3,7,9,11

Łazanki z kiszonej kapusty z mięsem, kompot. 1,3,10

23.01.20

Zupa mleczna- płatki owsiane, bułka pszenna z masłem i miodem, herbata z cytryną, woda.

1,3,7,11

Cytryna w plasterku

Jabłko w ćwiartkach

Zupa solferino na wywarze mięsnym, pieczywo.

1, 3, 7, 9, 11

Makaron, gulasz mięsno- warzywny, kapusta czerwona parzona z jabłkiem, napar owocowy. 1,3,7,9

24.01.20

Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski cienkie na ciepło, ketchup, ogórek zielony, szczypior, herbata z cytryną, woda.     1,3,7, 10, 11

 

Pomarańcz w ćwiartkach

Zupa nylonowa na wywarze mięsnym, pieczywo. 1, 3, 7, 9,11

Zapiekanka rybno- warzywna, sałatka z kiszonego ogórka, kompot. 4, 7, 9

27.01.20

Zupa mleczna- płatki jęczmienne, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty w plasterku, papryka, szczypior, herbata z cytryną, woda. 1,3,7,11

Gruszka - ćwiartka

 

  Budyń czekoladowy   7

Kapuśniak ze słodkiej kapusty  na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,3,7,9,11

Ziemniaki z koperkiem, filet drobiowy po parysku, surówka z kapusty pekińskiej, napar owocowy. 1,3,7

 

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielanie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych daniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.        – Zboża zawierające gluten

2.        –Skorupiaki i produkty pochodne

3.        – Jaja i produkty pochodne

4.        – Ryby i produkty pochodne

5.        – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.        - Soja i produkty pochodne

7.        - Mleko i produkty pochodne

8.        – Orzechy

9.        – Seler i produkty pochodne

10.      – Gorczyca i produkty pochodne

11.      – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.      –Dwutlenek siarki

13.      – Łubin

14.      – Mięczaki

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) NR 1925/2006 oraz uchylenia dyrektyw Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

 

WYKAZ SKŁADNIKÓW UŻYTYCH  DO SPORZĄDZANIA POTRAW BIEŻĄCYM JADŁOSPISIE  ZNAJDUJĘ SIĘ DO WGLĄDU W BIURZE ROZLICZEŃ LUB W SEKRETARCIACIE.

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

         

Statystyka odwiedzin: Dziś 179 | Wczoraj 424 | Ten tydzień 1178 | Ten miesiąc 6655 | Razem 139323

 

Nasi przyjaciele

____________________________________