rekrutacja 2019d 2020

Jadłospis

          

                                          

                                                                   

 

                                                                                 JADŁOSPIS

 

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

OBIAD

11.12.19

Zupa mleczna- płatki jaglane, bułka pszenna z masłem, twarożek owocowy oprószony kakao, herbata z cytryną,woda1, 7

 

Mandarynka

Zupa jarzynowa na wywarze mięsnym.    1, 7, 9

Ziemniaki z koperkiem, gołąbki po poznańsku w sosie pomidorowym, ogórek zielony ze szczypiorkiem na oliwie, kompot. 1,3,7

12.12.19

 

 

Zupa mleczna- płatki jęczmienne, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, pomidor, szczypior, herbata z cytryną, woda.  1 3, 7

 

 

Sałatka owocowa

Żurek z kiełbaską, pieczywo.  

1, 7, 9, 10

Ziemniaki z koperkiem, wątróbka drobiowa soute z cebulką, surówka z kiszonej kapusty, napar owocowy.

13.12.19

 

Kawa na mleku,stół szwedzki, herbata z cytryną, woda. 1,  3, 7

Budyń śmietankowy 7

Krem ziemniaczany z prażonym ziarnem słonecznika, pieczywo. 1,7,9

Ryż brązowy z zielonym groszkiem, kotlet rybno-warzywny, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. 1,3,4

16.12.19

 

Zupa mleczna- płatki ryżowe, bułka ziarnista z masłem,ser żółty w plasterku, papryka, szczypior,herbata  z cytryną, woda.       1, 7

 

      Taca owoców

Zupa rywalka na wywarze mięsnym, pieczywo

1,7,9

Ziemniaki z koperkiem, Beuf Strogonow drob., surówka z białej i czerwonej kapusty, napar owocowy. 7

 

17.12.19

Zupa mleczna- płatki owsiane, pieczywo mieszane z masłem, pasta mięsna, ogórek kiszony, ketchup, szczypior,  herbata z cytryną, woda.    1 , 3, 7

Pomarańcz - ćwiartka

 

Galaretka owocowa z sosem waniliowym 7

Zupa fasolowa na wywarze mięsnym, pieczywo.

1, 9

Naleśniki z musem jabłkowym, marchew tarta z ananasem, napar owocowy. 1,3,7

18.12.19

Makaron na mleku,bułka pszenna z masłem i dżemem własnej roboty,herbata z cytryną, woda.1, 3, 7

Pudding ryżowy z sosem malinowym 7

 

Barszcz czerwony zabielany na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,7,9

Ziemniaczki pieczone w ziołach, kotlet schabowy, sałata ze śmietaną i szczypiorkiem, kompot. 1,3,7

19.12.19

Kawa na mleku, pieczywo mieszanez masłem, sałatka jarzynowa, rzodkiewka, szczypior, herbata z cytryną, woda.       1,3,7

Kefir naturalny z otrębami 1,7

Zupaz soczewicy na wywarze mięsnym, pieczywo.

1,9

 

Kasza jaglana z koperkiem, klopskiki wieprz.- drob. w sosie pomidorowym, surówka z selera z kukurydzą i śmietaną, napar owocowy. 1, 3,7,9

20.12.19

Zupa mleczna- kaszka manna, pieczywo mieszane z masłem, szynka indycza, pomidor, szczypior,  herbata z cytryną, woda.     1, 7

 

Jabłko

Zupa szpinakowa z ryżem na wywarze mięsnym, pieczywo.

1, 7, 9

Ziemniaki z koperkiem, ryba po grecku, kompot. 1,3,4,9

23.12.19

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, pasta rybna, szczypior, woda. 1, 3,4, 7

Banan w kawałkach

Zupa solferino na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,9

Łazanki z kiszonej kapusty, lemoniada cytrynowo- miodowa. 1,3,10

24.12.19

Herbata z cytryną, pieczywo pszenne z masłem, jajko, pomidor, szczypior,  woda.      1, 3, 7

Marchew tarta z jabłkiem

Zupa nylonowa na wywarze mięsnym, pieczywo. 1,9

Placki ziemniaczane ze śmietaną, ogórek kiszony w paluszku, napar owocowy. 1,3,7

 

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielanie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych daniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.        – Zboża zawierające gluten

2.        –Skorupiaki i produkty pochodne

3.        – Jaja i produkty pochodne

4.        – Ryby i produkty pochodne

5.        – Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.        - Soja i produkty pochodne

7.        - Mleko i produkty pochodne

8.        – Orzechy

9.        – Seler i produkty pochodne

10.      – Gorczyca i produkty pochodne

11.      – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.      –Dwutlenek siarki

13.      – Łubin

14.      – Mięczaki

 

 

ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) NR 1925/2006 oraz uchylenia dyrektyw Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004

 

 

WYKAZ SKŁADNIKÓW UŻYTYCH  DO SPORZĄDZANIA POTRAW BIEŻĄCYM JADŁOSPISIE  ZNAJDUJĘ SIĘ DO WGLĄDU W BIURZE ROZLICZEŃ LUB W SEKRETARCIACIE.

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE

Statystyka odwiedzin: Dziś 92 | Wczoraj 220 | Ten tydzień 1330 | Ten miesiąc 4099 | Razem 129190

 

Nasi przyjaciele

____________________________________