rekrut

Jadłospis

 

JADŁOSPIS PM3

 

od 27.09.2021r do 1.10.2021r

DATA

PIERWSZE ŚNIADANIE

DRUGIE ŚNIADANIE

OBIAD

27.09.2021r

poniedziałek

Kakao naturalne  na mleku nabiał,200ml

Pieczywo mieszane z masłem gluten pszenicy, żyta,nabiał,40g

Pasta z twarożku , szczypior, rzodkiewka nabiał  50g

 

Jabłko, chrupki kukurydziane

Zupa jarzynowa z brokułem nabiał, seler 250ml, Pieczywo gluten pszenicy, żyta 40g

Makaron pełnoziarnisty z sosem neapolitańskim

z warzywami i  serem żółtym gluten orkisz, pszenicy, nabiał ,200g,

Ogórek kiszony słupki 60g,Kompot śliwkowy 200ml

28.09.2021

wtorek

Zupa mleczna z płatkami owsianymi gluten owsa, nabiał ,250ml

Bułka grahamka z masłem gluten orkiszowy 40g ,

Pasta z makreli wędzonej z kukurydzą jaja, ryba ogórek kiszony 50g, Herbata owocowa  200ml

 

Shake jagodowy nabiał 150ml

Krem z dyni ze słonecznikiem seler 250ml, Pieczywo gluten pszenicy, żyta40g

Gulasz wieprzowy gluten pszenicy, 100g

Kasza jęczmienna  gluten jęczmienia 100g,Buraczki z cebulką 60g

Kompot wiśniowy 200ml

29.09.2021

środa

Kasza jaglana na mleku nabiał ,200ml

Pieczywo mieszane z masłem gluten pszenicy, żyta, nabiał 40g

Szynka gotowana , szczypior, pomidor 50g Herbata z cytryną 200ml

Sok marchwiowo jabłkowy z burakiem 150ml

Barszcz biały z kiełbaską gluten pszenicy, nabiał, seler 250ml,          Pieczywo gluten pszenicy, żyta 50g                                                    Parowańce z polewą truskawkową gluten pszenicy, nabiał, jaja 220 g,

Kompot z czarnej porzeczki 200ml

30.09.2021r

czwartek

 

 

Bawarka na mleku nabiał 250ml

Bagietka pszenna z masłem gluten pszenny, nabiał , papryka 40g

Makaron z jajkiem i  szczypiorkiem gluten pszenny ,jaja 50g,

Banan

Zupa szpinakowa z ryżem  nabiał, seler 250ml,

Filet z kurczaka panierowany gluten pszenicy, jaja,  80g,

Ziemniaki z koperkiem 100g, Sałata lodowa z pomidorem 80g, Kompot agrestowy 200ml 

1.010.2021r

piątek

 

 

Zacierka na mleku gluten orkiszu,nabiał,jaja,250ml

Pieczywo mieszane z masłem gluten pszenicy żyta, nabiał 40g

Ser żółty szczypior, pomidor, papryka nabiał  50g

Herbata z cytryną 200ml

 

Tosty francuskie gluten pszenicy, jaja 80g

Zupa fasolowa nabiał, seler, 250ml , Pieczywo gluten pszenicy ,żyta

Dorsz zapiekany w sosie śmietanowo koperkowym ryba ,nabiał 80g, Ryż na sypko z zielonym groszkiem 80g

Surówka z białej kapusty z marchewką  80g

Kompot malinowy  200ml

 

Jadłospis może ulec zmianie. P- Piec konwekcyjno parowy .Wszystkie potrawy, ciasta i desery sporządzane  są własnoręcznie przez Panie kucharki   z PM 3.

Wykaz składników do sporządzania potraw w bieżącym jadłospisie znajduje się do wglądu w biurze rozliczeń. 

Woda podawana jest między posiłkami bez ograniczeń.

 

 

 

 Ref.ds. zaopatrzenia i rozliczeń – Janina Kopeć                          

 Kucharz – Renata Dziura                                        

 Dyrektor  -   Barbara Kulczycka 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statystyka odwiedzin: Dziś 155 | Wczoraj 205 | Ten tydzień 360 | Ten miesiąc 14086 | Razem 349754

 

Nasi przyjaciele

____________________________________